Massogui Ndiaye

Foto van: Massogui Ndiaye

GEGEVENS:

Naam:Massogui Ndiaye
Geboortedatum:28/01/2008
Naam van moeder:Awa Sal
Naam van vader:Amadou NDiaye

Vaststelling:

Sociale context: Massogui woont samen met grote zus en klein zusje en broertje samen in Grand Thies. Zijn papa is Tailleur, zijn mama blijft thuis om het huishouden te organiseren en voor de kinderen te zorgen.

Type hersenverlamming (CP): Quadriplegie (V)

Globale motoriek: Massogui kan zijn hoofd goed oprichten en kan ook rollen. Hij kan zich echter niet verplaatsen en heeft altijd de hulp van zijn mama nodig, ook om te eten, wassen, ... In zijn coquille zit hij heel goed, hierin zit hij gedurende de meeste tijd van de dag, het is ook een goede houding om in te eten. Massogui kan zijn handen niet functioneel gebruiken. 

Secundaire problematiek: Hij heeft een mentale retardatie en moeite om zich uit te drukken. Ook heeft Massogui een gedragsprobleem - hij weigert namelijk alle hulp van een ander - hij stampt dan heel hard in het wild met zijn voeten, alleen van zijn mama verdraagt hij iets. Een tweetal jaar geleden verbleef hij nog elke dag in de crèche, maar omdat het zo lastig werd voor de opvoeders hebben ze besloten dat het beter is hem aan huis te behandelen. Yassine is zijn relais, er zijn dagen dat hij niet weigert therapie te krijgen van Yassine, het is ook al het voorbije jaar goed verbetert, toch blijft het moeilijk om iets van hem gedaan te krijgen. 

Apparatuur: attellen en coquille

Medicatie: Dépacine