Pape Dibi Niang

Foto van: Pape Dibi Niang

GEGEVENS:

Naam:Pape Dibi Niang
Geboortedatum:02/03/2014
Naam van moeder:Sokhna Djueye
Naam van vader:Madiop Niang

Vaststelling:

Sociale context:

De ouders van Pape Dibi wonen in St. Louis. Zijn papa is afkomstig van daar en zijn vrouw is hem gevolgd. Ze vonden het een beter idee dat Pape Dibi bij de grootmoeder bleef omdat hij daar beter verzorgd kon worden. Zijn twee tantes komen elke dag naar het huis van de grootmoeder om voor hem te zorgen, te voeten en te wassen. 

Type CP: Quadriplegie (GMFCS V)

Globale motoriek: Pape Dibi is - als hij weent of geëxiteerd - is zéér hypertoon. Zijn rug en hoofd zijn dan in over-extensie terwijl zijn benen en armen in flexie zijn. Omdat Pape nog zo jong is, heeft hij nog geen retracties in zijn ledematen, dit moet echter wel goed opgevolgd worden want dit kan een probleem worden. Als hij rustig is, is Pape heel floppy. Hij kan niet zelfstandig zitten, staan of iets grijpen, en ligt altijd op zijn mat. Hij is voor alle dagelijkse activiteiten afhankelijk van derden.

Secundair: Pape Dibi heeft veel problemen om te eten, hij draait zijn hoofd heel fel naar extensie en verslikt zich altijd, hij verdraagt ook alleen maar melk en bouille. Pape Dibi heeft  ondergewicht (7kg). Hij heeft een mentale retardatie, een visueel probleem, slaapt 's nachts slecht en hoest heel veel. 

Medicatie: /

Apparatuur: nog niet, Pape Dibi is nieuw in het project, graag willen we een coquille en sta-apparaat voor hem om zo zijn oprichting te verbeteren en het voeden te vergemakkelijken.