Nieuws

9/07/2023

Bezoek UGent aan de crèche van Pout

Tijdens de week van 22 mei ging er een economische missie door in Senegal die geleid werd door Princes Astrid. Zij was vergezeld van 367 delegatieleden waaronder ook een delegatie van UGent en hun rector Dhr. Rik Vandewalle. 
Duur puur toevallige omstandigheden vielen de organisatoren van de UGentdelegatie op een linkedinaccount van één van de kernleden van Plan Bobath. Een paar telefoongesprekken en mails later werd de crèche van Pout vereerd met een bezoek van de rector en zijn medewerkers.
De sfeer...

17/06/2023

Vorming relais

Geachte mevrouw, geachte heer, GRAIM SERFA-IMC/PC wil graag onderstaande tvorming aanbieden aan elk van de relais en crèchemonitricen die sinds 2005 betrokken zijn bij de wekelijkse revalidatie van 115 kinderen met cerebrale parese in Senegal. GRAIM SERFA-IMC/PC is momenteel op zoek naar financiering voor 10 van haar relais, dat wil zeggen dat er 400.000 fcfa (600 euro) gevonden moet worden tussen nu en de start van de vorming, die is uitgesteld tot na het Schapenfeest (eind juni).
Om hun certificering te ondersteunen, waardoor ...

20/04/2023

Missie Annemie maart '23

Annemie ging op missie om kinderen die gepeterd worden te bezoeken in hun thuissituatie samen met hun relais.
Het CNAO (Centre National d'Appareillage Orthopédique) werd bezocht naar aanleiding van een 'portes ouvertes sur le handicap' ism de Verenigde Naties en er was een uitnodiging bij de attaché op de Belgische ambassade.
Er was een inleidende vergadering met de verantwoordelijken van de SERFA en een evaluatievergadering met hen aan het einde van de missie.

27/12/2022

Missie oktober 2022

Catherine en Hélène reisden af om er samen met Koffi (onze lokale kine te plekke) de positionering van kinderen in orthopedische apparaten door de relais en de ouders op te volgen en zo nodig bij te sturen en om 12 lokale ambachtslui te vormen in de productie van een relax (chaise à l'aise).

19/07/2022

Opvolgingsmissie orthopedie juni '22

Een korte opvolgingszending aan SERFA ging door van 1 tot 9 juni 2022. Doelstelling was om na te gaan in hoeverre werk wordt gemaakt de conclusies van de orthopedische zending van december 2022, om te discussiëren over de opdracht en taken van de coordinatie van SERFA, om uit te wisselen met de monitrices en SERFA over de harmonisering van de werking van crèches in het project en om na te gaan op welke manier de initiatie van de lokale kiné Koffi in SERFA is verlopen na zijn aanwerving op 1 februari 2022. Onze...

1  2  3  Volgende >>