Nieuwsbericht

30/11/2015

verslag van Simon en Librecht, orthopedische techniekers

Senegal okt-nov 2015.

Hallo iedereen. 
Na een maand hier in Thiès, hebben we veel te vertellen. Er is hier namelijk heel wat gebeurd. 
In de eerste week van ons verblijf hebben we de crèche mee helpen verhuizen naar een ander gebouw hier in de stad. Een veel ruimer gebouw met een mooie voortuin waar bepaalde kinderen hun eerste stappen kunnen zetten of kunnen blijven oefenen om verder uit te groeien tot echte marathonlopers. Na de verhuis begon het inrichten van de nieuwe ruimte voor de kinderen wat toch wel vrij vlot verliep. Wij namen ook het inrichten van het nieuwe magazijn en de “werkplaats” voor onze rekening.

Tijdens de 2de week hebben we een vergadering bijgewoond in het Wolof, wat absoluut niet gemakkelijk was omdat deze taal toch iets te ver van ons bed lag. Vanuit deze vergadering is de vraag gekomen om voor deze kinderen enkele apparaten te maken die betaalbaar waren voor de families. We spraken hier over een 'chaise en coin' (modulair driehoeksstoeltje met een aanpasbare klos) en een 'cadre de marche' (loophulp).
We hebben voor deze 2 apparaten een prototype bedacht en gemaakt met de materialen van hier, zodat na ons vertrek de plaatselijke handige Harry’s het hier zelf kunnen vervaardigen. Ook hebben we al veel kinderen gezien tijdens de huisbezoeken. Onze taak hierin was het nakijken van het orthopedisch materiaal of dit nog in orde was. Ook wanneer bleek dat de kinderen verder nog iets nodig hadden van materiaal, hebben wij hiervoor gezorgd.

We hebben het al redelijk druk gehad in onze eerste vier weken en hopen dat dit zal blijven duren tot ons vertrek!

 

Tot binnenkort, Librecht en Simon

Meer nieuwsberichten