Nieuwsbericht

1/06/2016

activiteitenverslag januari - maart 2016

- op 27 januari werd voor de derde keer door het oudercomité een kerstfeest georganiseerd voor de kinderen en hun ouders. Voor hen een fijne dag, met een cadeautje voor ieder kind, maar het doel was ook zoveel mogelijk autoriteiten bereiken met het oog op sensibilisatie voor het probleem IMC en zoeken naar bijkomende fondsen om het project te ondersteunen. Een grote hulp kwam van de studenten van de Université virtuelle du Senegal. Dank zij een spot op Sen TV, kwamen daags na het feest verschillende nieuwe kinderen op consultatie in het centrum.

- Sinds oktober 2015  krijgen de relais van SERFA belangrijke technische ondersteuning van Emilie Piedboeuf, ervaren ergo- en Bobathherapeute, die samen met haar gezin een volledig schooljaar naar Senegal is vertrokken voor het project. 

- Op 21 en 22 januari hebben 2 relais van SERFA in de poste de Sante van Tene Toubab in Sindia een opleiding gegeven  voor de productie van verrijkte bloem aan 15 relais uit 7 dorpen, in aanwezigheid van de gemeentesecretaris en de hoofdverpleger, met oog op de bestrijding van ondervoeding bij kinderen.

- op 9 februari 2016 hebben de kinderen van SERFA bezoek gekregen van de kinderen 2 lagere scholen uit Thies om samen carnaval te vieren, in aanwezigheid van een journalist van de krant Le Soleil en de communautaire radio Coorkat.

- op 26 februari heeft het centrum bezoek gekregen van Handicap International, die kwam kennismaken met het project, met de werkwijze van SERFA en de diensten die geleverd worden, waarbij een bezoek gebracht werd aan enkele gezinnen.

foto's van al deze activiteiten vindt u op facebook.

Meer nieuwsberichten